keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Oma taipaleeni

Kun etsin tekstejä tähän blogiin, valitsen yleensä ne, jotka puhuttelevat minua henkilökohtaisesti eniten. Metafyysisiä artikkeleita julkaistaan nykyään niin valtavasti, että on mahdotonta edes lukea niitä kaikkia läpi, kääntämisestä puhumattakaan. Toivon, että teksteistä on silti apua ja hyötyä muillekin.

Tänään lueskellessani sain idean kirjoittaa ylös omia ylösnousemuskokemuksiani ja -oireitani. Olisi mielenkiintoista tietää, onko teillä - hyvät lukijani - samanlaisia oireita nyt tähän samaan aikaan, vai oletteko mahdollisesti käyneet nämä jutut läpi jo aikaisemmin.

Synkronismi ja terveys
Koko viime vuoden ajan näin jatkuvasti kelloissa ja muissa numeronäytöissä luvun 1001. Se sattuu olemaan syntymäpäiväni, joten loppuvuodesta aloin aprikoida, tapahtuisiko tammikuun alkupuolella jotain erityistä. Tuona nimenomaisena päivänä en huomannut mitään tavallisuudesta poikkeavaa, enkä edes erityisemmin juhlinut, mutta sen jälkeen olen ollut jatkuvasti sairaana. Olen kiinnittänyt erityistä huomiota terveelliseen, kasvispitoiseen ruokavalioon, mutta siitä huolimatta minulla on päivittäisiä ongelmia vatsani kanssa ja poden jo kolmatta viikkoa hengitystietulehdusta. Välillä on päiviä, kun tunnen oloni täysin terveeksi, ja parin päivän päästä olen jälleen sänkypotilas. Minulla on päänsärkykohtauksia, joita on elämässäni ollut äärimmäisen harvoin.

Ruokavalio
Olen aina syönyt sekaruokaa ja ollut perso makealle. Viime kesänä aloin käydä Kalevalaisessa jäsenhoidossa, joka on kokonaisvaltaista elimistöä tasapainottavaa hoitoa. Parin hoitokerran jälkeen en pystynyt enää syömään ollenkaan lihaa,  siitä tuli niin paha olo. Ruokavalioni on muuttunut koko ajan kevyemmäksi ja vihannespainotteisemmaksi. Painoni ei ole juurikaan tippunut - vain pari kolme kiloa -, mutta olo on muuttunut selkeästi kevyemmäksi.

Ajankulku ja kääntämisen helppous
Aika tuntuu välillä kuluvan aivan siivillä ja välillä taas ei kulu ollenkaan. Kun aikaisemmin kulutin keskiverto artikkelin kääntämiseen ja oikolukemiseen pari tuntia, niin esim. tänään  sain Hilarion-tekstin käännettyä puolessa tunnissa. Oikeat sanat ja ilmaisut tuntuvat vain "tipahtavan" päähäni automaattisesti. Jos tarkistan vieraita sanoja ja sanontoja sanakirjasta jälkeenpäin,  ne ovat kaikki oikein käännettyjä. Toki kääntäminen tulee päivä päivältä helpommaksi senkin vuoksi, että opin koko ajan enemmän ja totun tähän työhön.

Nukkuminen ja valveillaolo
Olen koko ikäni tarvinnut paljon unta,  12 tuntia yössä on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Jos olen nukkunut alle 8 tuntia yössä, on päiväsaika ollut todella vaikea. Nyt nukun 5-6 tuntia katkonaista unta ja olen päivällä aivan pirteä.

Tässä joitakin mieleen tulleita asioita. Kirjoitan myöhemmin lisää jos jotain vielä tulee mieleen.

1 kommentti:

  1. Kyllä on oireita kehossa ja mielessä :) Viimeaikoina on ollut mahan ja selän kanssa tekemistä. Huimaus on ollut yksi yleisimmistä "vaivoista", sekä väsymys. Ruoka ja juomapuoli etsivät oikeita linjoja, hakemista on, eikä se ole helppoa. Pahanolon aallot on myös aikas yleisiä.. Korvien kimeä suhina ja kilkahdukset myös sulostuttavat päivää :D Mielen/egon kanssa saa painia aika ajoin, toisinaan rankastikin, mutta onneksi mielen purkaukset menevät piankin ohi, nykyään! Samoilla aalloilla huojutaan :)

    VastaaPoista