maanantai 27. tammikuuta 2014

2014 Jang-puuhevosen vuosi

Kirjoittanut Karen Abler Carrasco, Western School of Feng Shui


Kiinalaisen horoskoopin koko 60 vuoden kierrossa ei ehkä ole suurempaa energioiden muutosjaksoa kuin nyt vuorossa oleva siirtymä kahden syvää itsetutkiskelua käsittäneen vesi-vuoden jälkeen puuhevosen edustamaan nopeatempoiseen rynnistykseen, joka suuntautuu eteenpäin ekstrovertillä voimalla. Pidelkää kiinni hatuistanne ja muistakaa, että ette pysty - ettekä haluakaan - hidastaa hevosianne tulevana vuonna.

Vuodesta tulee luova ja rohkeasti omaperäinen. Kaikkien aikojen aloitus on 31.1.-4.2. Täynnä nostoa, optimismia ja pakottavaa inspiraatiota meidät ohjataan kohti elegantin yksinkertaisia ja voimakkaan hedelmällisiä, määrätietoisia toimia. Kun olemme kaksi vuotta tunteneet jokaisen pimeän puolen paljastumisen aivan kuin se olisi kuurannut meidän alitajuista sisimpäämme puhtaaksi ja lingonnut meitä kuiviksi vetisistä tunteista, nyt olemme VALMIITA tähän muutokseen. Valo, toivo ja selkeät visiot laukkaavat sisään. Syöksykää esiin suojakuoristanne, nyt mennäännnn!

Tämä on meille valtavan suuri energeettinen muutos, joten se auttaa meitä näkemään, kuinka viiden pyhän elementin - tai vaiheen - kierros on valmistellut meitä tähän siirtoon. Tässä kierroksessa puu ruokkii tulta, tulesta syntynyt tuhka luo maan, maan puristus paljastaa metallin arvot sekä metalli kerää ja säilyttää vettä, joka ravitsee puuta ja aloittaa kierron jälleen alusta. Näiden viiden elementin luonnonlait työskentelevät itse asiassa monilla tavoilla luonnossa, meidän ruumiissamme, psyykessämme sekä tämän planeetan kaikkien asioiden energeettisessä liikkeessä. Näissä liikkeissä on kiertoaikoja kiertoaikojen sisällä, joista yksi on kierto on syntymä, kasvu, hajoaminen ja kuolema, tai tyhjiö joka tulee vanhan elämän jälkeen ennen kuin uusi alkaa.

Olemme juuri kulkeneet kaksi vesivuotta tuollaisen tyhjiön läpi, joka upotti meidät rappeuman, liukenemisen ja kaaoksen alhaiseen tilaan. Aika, jolloin meidän muodottoman hengen ja tunteiden sisäinen maailmamme keinutti täydellisesti ylösalaisin jokaisen yrityksen ulkoiseen kontrolliin tai järjestykseen. Suurimmalle osalle ihmisistä se oli hämmentävää aikaa, jolloin päästimme irti monista asioista joko vapaaehtoisesti tai pakolla. Se oli syvää sielun etsimisen aikaa, jolloin monilla alueilla perhepiirissä ja elinympäristössä oli asteittaista tai äkillistä epävakautta. Paluuta päivittäisen elämän henkisiin perusteisiin etsittiin syvällisesti. Tämä kaikki antoi vaikutelman yksilön äärimmäisestä eristäytyneisyydestä ja voimattomuudesta näennäisesti satunnaisen ja välinpitämättömän yhteiskunnan sisällä. Ei niin etteikö sellaista suoranaista kapinaa ja paheksuntaa olisi tapahtunut sekä maailmanlaajuisesti että sisäisesti. Vuosi 2012 - Jang-vesilohikäärmeen vuosi - osoitti siihen suuntaan yllyttäen kriittisesti sosiaaliseen vastuuseen ja sankaruuteen. Sitä seurannut Jin-vesikäärmeen vuosi kaivautui yhä syvemmälle kaikkein salatuimpiin paikallaan seisovan toimimattomuuden ja korruption luoliin kaikilla tasoilla.

Hyvä uutinen on, että olemme nyt päässeet loppuun kierron rappeuttavien osien viiden vuoden jakson, joka käsitti satoa korjaavan, lahottavan maan; tiivistävän ja poissulkevan metallin sekä liuottavan, erottavan ja puhdistavan veden. Siirrymme nyt uutta tuottavaan sykliin: puun uuden kasvun voimakkaat puhkeavat nuput ruokkivat tulen iloisia ulottuvuuksia ja intohimoja sekä maan hedelmällisten satojen alkuja.

Tämä siis tulevasta puun osuudesta. Nyt siirrämme katseemme hevosen eläinsymboliin. Tämä puun kiivaasti  ylöspäin itävä energia löytää täydellisen vapautensa Jang-hevosen impulsiivisessa ja intohimoisessa luonteessa, jonka luonnollinen elementti on tuli. Hevosenergia inspiroi voimakasta intuitiota ja lannistumatonta syöksyä vapauteen jokaisella elämän alueella. Tänä vuonna tulee seurata sisäistä ääntään enemmän kuin koskaan ennen, sillä se kantaa kosmista voimaa sisällään. Korkeampi ohjaus kulkee mukanamme jokaisella askeleella. Tavoitelkaa taivaita, kutsukaa näkyjänne, sinetöikää suunnitelmanne ilmoitustauluilla ja luovuudella, löytäkää tuore polku ja ottakaa kunnon vauhti. Tällä Jang-hevosen vuodella on mahdollisuus kanavoida uusi voimakas lähtö puun energiaan hevosen tulisella sydänenergialla - ja jokaiseen aloittamaamme projektiin, jokaiseen ulottelemaamme haaveeseen. Se varmistaa, että innokkaita suunnitelmiamme ei dominoi liikaa "pää" ja liian vähän "sydän".

Saattaa olla varsin haastavaa luottaa siihen, että meillä on tämä täysin uusi, puhdas ja toivorikas energia, jolle voi alkaa rakentaa nyt. Meidän sydäntemme on pitänyt kestää muutosvoimien kujanjuoksu kahden metalli- ja kahden vesivuoden läpi, mutta tulinen hevonen muuttaa nyt sen kaiken. Ulospäinsuuntautuneen vihreän hevosen vuonna emme ainoastaan ala versoa uutta kasvua vaan pystymme myös lietsomaan rakkauden tulielementtiä jokaiselle elämänalueelle. Seuratkaa intuitiotanne pelkäämättä, sillä se on sekä hevosen tärkein ominaisuus, joka säilyttää vapautensa ja voimakkaan terveytensä, että puun tärkein kyky venyttäytyä tuntemattomaan tulevaisuuteen. Kurkottakaa lannistumatta sosiaalisen yhteisöllisyyden ja keskinäisen avunannon uudelle tasolle. Luottakaa jokaiseen impulssiin omaksua elvyttävä ja uudistettu herkkyys niille nautinnoille, joita tällä maanpäällisellä ulottuvuudella on tarjota.

Astukaa esiin ja ulos kaikesta vanhasta roinasta, säilytetyistä muistoista, muistilistoista tai valitteluista. Niiden käsittelyn aika on nyt ohi. Selvittäkää ajatuksenne nopeasti ja päättäkää, mikä on tämän elämänne todellinen kaipauksenne. Luotettava ratsunne on täällä,  täynnä voimaa pursuavaa terveyttä ja valtavaa kestävyyttä. Ratsastuksesta tulee nopea, joten tarratkaa kunnolla kiinni harjaan, roikkukaa kiinni ohjaksissa, heittäkää vanhat huolenne tuulen vietäviksi ja päästäkää kunnon ilon hihkaisu - jippiiiii! Ylöspäin ja eteenpäin! Olkaamme me kaikki yltäkylläisesti siunattuja kun pitelemme toisiamme ringissä lähempänä terveyttä ja uutta elämää, jonka puuhevosen vuosi tuo mukanaan.

http://westernschooloffengshui.com/2014/01/2014woodhorse/

4 kommenttia:

 1. kiitos, tällaista etsin, tämä oli tosi hyvä, me vietimme juuri pienen hetken hevosen vuodelle, oli mahtavaa lukea tämä teksti pian sen jälkeen, hyvää hevosen vuotta sinulle kaunis sielu!

  VastaaPoista
 2. Hieno ja toivoa antava tulkinta tulevista ajoista, kiitos tästä paljon!!!!

  VastaaPoista
 3. Tämä oli upea. Nöyrä kiitokseni <3

  VastaaPoista
 4. Hyvin kirjoitettu tulkinta, joka varmasti osuu täällä vauhdikkaasti muuttuvaan elämäntilanteeseen. Tämä vuosi todellakin tuo toivottua uutta. Täällä odotellaan keväisen puuhevosen syntymää. Tulilohikäärme puhalsi sen metallikukon haudottavaksi.

  VastaaPoista