lauantai 19. lokakuuta 2013

Ole oma opettajasi pelkästään vain olemalla tietoinen

Rakkaat ystävät,

Kaikki mitä ikinä tarvitset heräämismatkallesi täällä maan päällä on oma tietoisuutesi.

Monet ihmiset, kuten tulet huomaamaan, kulkevat päivänsä läpi kuin mekaaniset olennot tehden vain sen mitä tarvitsee tehdä. Kaikkein ihmeellisin lahja, jonka voimme antaa itsellemme, on elää elämäämme täysin tietoisena lähiympäristöstämme, mihin kuuluu myös sisäinen elämämme.

Ajatuksia tulee ja menee jatkuvasti päivän mittaan ja joskus ne ovat verrattavissa epätoivottuihin vieraisiin. Ajatus on energiaa ja se voi leijailla siellä täällä lähiympäristössämme, jopa tulla viereisestä naapurista tai ohikulkevalta postinkantajalta. Joskus ajatukset tulevat meidän alitajunnaltamme. Se säilyttää kaikki meidän kokemuksemme, jotka ovat vaikuttaneet tunteisiimme ja jättäneet pysyvän jäljen. Jos ajatus menneisyydestä keskeyttää toimintasi, ota se huomioon ja voit jopa kirjoittaa sen ylös. Se on merkki siitä, että jokin keskeneräinen asia menneisyydestäsi pyytää sinua katsomaan syvemmälle siihen mihin se viittaa ja yrittämään ratkaista asian lopullisesti.

Tietoisuus on myös tietoista läsnäoloa (mindfulness), mikä on hyvin vapauttava työkalu ja tuo jokaisen osan tarkkaavaisuuttamme nykyhetkeen. Se pitää energiamme täydellisesti nykyhetkessä, laajentaa valoamme keskittymällä käsillä olevaan tehtävään. Oma korkeampi tietoisuutemme voi tehdä itsensä kuulluksi vain tässä hetkessä. Voimme hyötyä valtavasti sisäisen äänemme tietoisuudesta, joka tulee läpi hyvin hellävaraisesti. Tietoinen läsnäolo tuo meidät nykyisyyteen, jotta voimme hyödyntää parhaiten omia resurssejamme.


Tietoisuudessa eläminen herättää meidät elämämme hienoimmille yksityiskohdille ja sille mitä todella tapahtuu sisällämme. Tulemme tietoisiksi jokaisesta hienovaraisesta muutoksesta ruumiissamme sekä huomaamme paljonko energiamme on lisääntynyt kun se ei tuhlaannu ajatuksien vaelteluun sinne tänne, elintärkeän energian tuhlaamiseen pois tämän hetken tarpeista. Opimme myös enemmän, koska tietoisuus ja valppaus kulkevat käsi kädessä.

Kuinka monta kertaa onkaan muistikuva tullut pinnalle ja näyttänyt meille jotain sellaista unohtamaamme, joka on auttanut nykyhetkessä. Tietoisuutemme pitäminen tässä hetkessä merkitsee sitä, että kaikenlainen varastoitu tieto pystyy vapaasti ilmestymään mieleemme juuri kun tarvitsemme sitä.

Kun tulemme elämämme "tarkkailijaksi", voi osa meistä itsestämme astua taaksepäin ja tarkastella rehellisesti sitä missä olemme nyt ja mistä olemme tulleet. Jos luet tätä tekstiä, olet henkisellä matkalla. Se edellyttää, että olet rehellinen itsellesi ja että sinulla on voimaa nähdä liikutko eteenpäin heräämisprosessissasi. Saattaa olla vaikea tietää mitä etsiä, koska polkua eteenpäin ei ole vielä ennen kuljettu, mutta hyvä merkki prosessin etenemisestä on se, että olet luopunut joistakin itsetuhoisista tavoista. Vastoinkäymisten muuttaminen voimavaroiksi ja jokaisen elämäntilanteen käyttäminen luonteen vahvistamiseksi ovat aina askeleita eteenpäin. Askeleen taaksepäin tunnistaa "voi minua raukkaa" -tunteesta. Tietoisuus siitä riittää laukaisemaan myönteisen reaktion ja tuhoamaan tällaisen itsesäälin. Maailmassa tai jopa omalla kotikadullamme löytyy aina joku ihminen, joka elää vaikeammissa olosuhteissa kuin sinä itse.

Elämä maapallolla on matka, jonka olemme tietoisesti valinneet. Se ei ehkä aina mene suunnitelman mukaan, mutta se tarjoaa aina mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun. Olemme itse oma pahin vihollisemme, jos emme käytä jokaista mahdollisuutta salliaksemme itsemme loistaa, sillä se on meidän todellinen itsemme. Oppitunnit, jotka osuvat tiellemme elämässä, ovat työkaluja itsemuutokseen. Muiden ihmisten näkeminen matkakumppaneina, myös silloin kun he itse eivät ole siitä tietoisia, saa meidät oikeisiin mittasuhteisiin kanssakäymisessä. Kun astumme pois maanpäällisestä persoonallisuudestamme tarkkailija-tilaan, pystymme näkemään selvemmin, että me kaikki olemme näyttelijöitä ja että meillä jokaisella on oma räätälöity osamme näyteltävänä. Tässä tietoisuudessa eläminen kohottaa suuresti jokapäiväisiä kokemuksiamme. Tietoisuus kaikesta mitä teemme, ajattelemme ja sanomme, on arvokas apu matkallamme.

White Tara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti