lauantai 7. joulukuuta 2013

7 tapaa, joilla voit parhaiten hyödyntää ongelmiasi - buddhatyylillä

22 vuotta sitten, kun menin ensimmäistä kertaa vanhemman buddhalaisen luokse pyytämään neuvoa, sanoin hänelle: "Minulla on erittäin suuri ongelma". John Delnevo vastasi leveästi hymyillen ja silmät vilkkuen:"Onnitteluni!"  Ajattelin että hän kuuli minut väärin, joten vastasin että kamppailin todella jonkin asian kanssa (en muista mitä se oli mutta silloin se tuntui murskaavalta - raha / työ / tyttöystävä / opiskelut...tai ehkä ne kaikki).

Hän hymyili jälleen leveästi ja sanoi: "Hienoja uutisia, hyvin tehty!".  Näytin varmasti hämmentyneeltä, joten keskustelimme seuraavan tunnin ajan ja hän kertoi seitsemän asiaa, jotka ovat jääneet elämääni sen jälkeen.

1. Onnellisuus ei tarkoita ongelmien puuttumista.

2. Ongelmat ovat elämän tosiasia. "Kärsi mitä sinun on kärsittävä, nauti mitä voit nauttia" - näin Nichiren Daishonin opetti.


3. Itse ongelma ei koskaan ole ongelma; se on elämäntilanne josta lähestyt ongelmaa.

4. Valaistumisen lootuskukka kasvaa vain päivittäisen elämämme mutaisissa vesissä. Sinun ongelmasi on merkki siitä, että elämäsi pyytää saada kasvaa. Joten vastaatko sille kyllä vai ei?

5. Sinä olet luonut syyn / karman tälle tilanteelle (muuten se ei olisi tapahtunut), sen vuoksi sinulla (ja ainoastaan sinulla)  on voima muuttaa se. (Tämä on henkilökohtaisen vastuun periaate joka viittaa blogini nimeen.)

6. Jokainen ongelma on lahja valepuvussa. Joskus se saattaa olla vahvasti naamioitu, mutta se on kuitenkin lahja.

7. Kun sinä muutut parempaan suuntaan, maailma ympärilläsi muuttuu myös,  yhtä varmasti kuin varjo seuraa ruumistasi, samoin yksi kerrallaan me luomme maailmanrauhan.


Alkuperäinen teksti blogissa Thanking the Spoon
Soga Gakkai buddhalaisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti