perjantai 17. huhtikuuta 2015

Miten löydät elämäntarkoituksesi 20 minuutissa

Miten pystyt löytämään todellisen tarkoituksesi tässä elämässä? En tarkoita työtäsi, päivittäisiä velvollisuuksiasi enkä edes pitkän tähtäimen suunnitelmiasi,  vaan tarkoitan todellista syytä sille, miksi ylipäätään olet tässä -  todellista syytä olemassaolollesi.

Saatat olla nihilisti, joka ei usko, että sinulla tai elämällä on mitään tarkoitusta. Sillä ei ole väliä. Voit silti löytää elämäsi tarkoituksen, vaikka et uskoisikaan, että sinulla on tarkoitusta. Yhtälailla voit kompastua ja kaatua maahan, vaikka et uskoisikaan, että painovoima on olemassa.

Tuollainen uskonpuute aiheuttaa ainoastaan sen, että sinulta kuluu enemmän aikaa. Joten jos kuulut tuohon joukkoon, muuta vain otsikossa mainittu 20 minuuttia 40 minuutiksi (tai 60 minuutiksi, jos olet todella itsepäinen). Jos et usko elämälläsi olevan mitään tarkoitusta, niin et hyvin todennäköisesti usko mitään muutakaan mitä kirjoitan, mutta etkö siitä huolimatta voi uhrata elämästäsi yhden tunnin ihan huviksesi?

Tämän pikku harjoituksen perustaksi esitän tarinan Bruce Leesta. Eräs taistelulajien mestari pyysi Bruce Leeta opettamaan itselleen kaiken, mitä tämä tiesi taistelulajeista. Bruce otti käsiinsä kaksi kuppia, jotka olivat täynnä vettä. "Ensimmäinen kuppi", sanoi Bruce, "edustaa kaikkea sinun tietoasi taistelulajeista. Toinen kuppi edustaa kaikkea minun tietoani niistä. Jos sinä haluat täyttää oman kuppisi minun tiedoillani, sinun pitää ensin tyhjentää oma kuppisi."

Jos haluat löytää elämäsi todellisen tarkoituksen, sinun pitää ensin tyhjentää mielesi kaikista niistä vääristä tarkoituksista, jotka sinulle on opetettu (mukaan lukien se ajatus, ettei elämälläsi ehkä ole mitään tarkoitusta).

Joten miten voit löytää oman tarkoituksesi elämässä? On olemassa monia eri tapoja, joista jotkut ovat varsin monimutkaisia, mutta tämä tapa on yksi helpoimmista. Mitä avoimemmin suhtaudut tähän prosessiin ja mitä enemmän tuloksia odotat siltä, sitä nopeammin se toimii. Toisaalta se toimii myös, vaikka et suhtautuisikaan siihen avoimin mielin tai sinulla olisi epäilyksiä sen suhteen,  tai vaikka ajattelisit että se on täysin idioottimainen ja turha ajanhukka -  kunhan vain teet sen loppuun saakka. Lopputulokseen pääseminen vain kestää kauemmin.


Mitä sinun tulee tehdä: 

- Ota tyhjä paperiarkki tai avaa tietokoneesi tekstinkäsittelyohjelmassa tyhjä sivu (minä käytän jälkimmäistä, koska se on nopeampi tapa kirjoittaa)

- Kirjoita otsikko:  "Mikä on minun elämäni todellinen tarkoitus?"

- Kirjoita vastaus (mikä tahansa vastaus), joka pulpahtaa mieleesi. Sen ei tarvitse olla kokonainen lause. Pari kolme sanaakin on hyvä.

- Toista kolmatta kohtaa niin kauan kunnes kirjoittamasi vastaus saa sinut itkemään. Tämä on elämäsi tarkoitus.


Siinä kaikki. Sillä ei ole mitään väliä,  oletko ammatiltasi lakimies, veturinkuljettaja vai bodaaja. Joillekin ihmisille tämä harjoitus on heti täysin selvä. Toisten mielestä se taas on äärimmäisen typerä.  Mutta yleensä kuluu 15-20 minuuttia, kunnes olet tyhjentänyt pääsi ylimääräisestä hälinästä ja sosiaalisesta ehdollistamisesta sen suhteen, minkä luulet olevan elämäsi tarkoitus. Väärät vastaukset purkautuvat mielestäsi ja muistoistasi. Mutta kun oikea vastaus lopulta saapuu, se tuntuu tulevan täysin eri lähteestä.

Niiltä ihmisiltä, jotka ovat juurtuneet syvälle matalamman tietoisuuden elämään, kestää paljon kauemmin saada kaikki väärät vastaukset ensin ulos, ehkä jopa yli tunnin. Mutta jos olet sinnikäs ja jatkat kirjoittamista 100,  200 tai jopa 500 vastauksen jälkeenkin, jossain vaiheessa se oikea vastaus iskee sinut kanveesiin, nostaa tunteet pintaan ja saa sinut täysin tolaltasi. Jos et ole koskaan kokeillut tätä, se saattaa kuulostaa hullulta. Anna sen kuulostaa,  kokeile silti.

Kun käyt läpi tätä harjoitusta, jotkut kirjoittamistasi vastauksista ovat hyvin samanlaisia. Saatat jopa kirjoittaa ylös pitkän rivin samoja lauseita. Sitten saatat siirtyä seuraavaan teemaan ja kirjoittaa taas 10-20 samanlaista lausetta. Se on ihan hyvä. Voit kirjoittaa ihan mitä tahansa lauseita, jotka pulpahtavat mieleesi,  kunhan vain jatkat kirjoittamista.

Jossakin vaiheessa (yleensä 50-100 vastauksen jälkeen) sinusta alkaa tuntua, että haluat lopettaa,  koska tästä ei tule yhtään mitään. Sinulle tulee halu nousta ylös ja tehdä jotain muuta. Se on ihan normaalia. Anna sen mennä ohi ja jatka vain. Se kyllä menee ohi.

Saatat myös löytää joitakin vastauksia, jotka nostavat tunteet pintaan, mutta eivät kuitenkaan niin voimakkaasti että alkaisit itkeä. Mutta melkein.  Merkitse nuo vastaukset värillä, jotta voit palata niihin myöhemmin. Niistä jokainen merkitsee pientä osaa sinun elämäntarkoituksestasi, mutta ei yksinään, vaan niitä pitää yhdistellä. Niiden pulpahtaminen esiin merkitsee sitä, että alat päästä lähemmäksi todellista päämäärääsi. Jatka eteenpäin!

On tärkeää, että teet tämän harjoituksen yksin ja ilman häiriöitä. Jos olet nihilisti, voit rauhassa aloittaa sellaisilla lauseilla kuin "minulla ei ole elämäntarkoitusta" tai "elämällä ei ole tarkoitusta". Jatka sitten siitä eteenpäin. Jos jaksat sinnitellä, saat kyllä asioita kasaan.

Kun tein tätä harjoitusta, minulta kului aikaa noin 25 minuuttia ja pääsin tavoitteeseeni lauseessa numero 106. Sain pieniä sykähdyksiä lauseiden 17, 39 ja 53 kohdalla, mutta suurin osa niistä loksahti paikalleen lauseiden 100-106 kohdalla. Tunsin vastustusta (halua nousta ylös ja tehdä jotain muuta, odotin tämän prosessin epäonnistuvan, tunsin oloni kärsimättömäksi ja jopa ärtyneeksi) 55-60 lauseen kohdalla. Lauseen 80 kohdalla lepäsin pari minuuttia, suljin silmäni, rentouduin, tyhjensin mieleni ja keskityin siihen ajatukseen, että vastaus tulee mieleeni. Se auttoi, sillä sen jälkeen vastaukset olivat selkeämpiä.

Minun lopullinen vastaukseni oli:  elää tietoisesti ja rohkeasti, värähdellä rakkautta ja myötätuntoa, herättää suuria tunteita toisissa ihmisissä sekä olla rauhassa, kun jätän tämän maailman.

Kun löydät oman henkilökohtaisen vastauksesi kysymykseen, miksi olet täällä, tunnet sen olevan syvässä sopusoinnussa itsesi kanssa. Tunnet, että niillä sanoilla on erityinen energia,  ja pystyt tuntemaan sen energian aina kun luet niitä sanoja.

Elämäntarkoituksen löytäminen on helpompi puoli. Vaikeampi puoli on kulkea sen mukaisesti päivä päivältä ja työstää itseäsi siihen pisteeseen, että pystyt elämään tarkoitustasi.

Jos sinua mietityttää, mistä syystä tämä pikku prosessi toimii, laita tämä kysymys syrjään siksi ajaksi kunnes olet saanut sen tehtyä. Kun olet saanut harjoituksesi valmiiksi, olet todennäköisesti jo saanutkin vastauksen siihen. Jos kysyisit tätä asiaa 10 ihmiseltä (sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat jo tehneet tämän harjoituksen onnistuneesti),  saisit erittäin todennäköisesti 10 erilaista vastausta,  jotka kaikki kuvastaisivat vastaajansa uskomusjärjestelmää - ja jokainen vastaus sisältäisi oman palasensa totuudesta.

Tämä prosessi ei tietenkään toimi,  jos jätät sen kesken. Arvioin, että 80-90% ihmisistä todennäköisesti saa vastauksensa alle tunnissa. Jos olet todella jumittunut omiin uskomuksiisi etkä usko tämän keinon toimivan,  saatat joutua tekemään sen useamman kerran ja istumaan useamman tunnin,  mutta uskon myös, että tällaiset ihmiset lopettavat kesken (ensimmäisten 15 minuutin aikana) tai eivät edes aloita. Mutta jos tämä blogi vetää sinua puoleensa, niin todennäköisesti et kuulu tähän ihmisryhmään.

Kokeile edes!

Lähde: http://cultureofawareness.com/
Steve Pavlina, In5D.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti